Nyt pikku taapero on jo viikon viihdyttäny meitä :) Alku oli tietenkin hankalaa, kun pikkuinen ei antanut koskea ja aristi vähääkin valoa, mutta päivä päivältä ollaan toisiimme paremmin tutustuttu. Sauli heräilee siinä kello 20 jälkeen, jollon otetaan se syliin tutustumaan. Kyllähän se vielä enimmäkseen pallona on, kun vähänkin koskee yllättäen tai korottaa ääntään. Lempiherkkuja ovat mitkäs muutkaan kun madot, ja tällähetkellä se on lähes ainoa ruoka.

Pilaantuneet ruoat

Olimme tilanneet netistä Saulille sirkkoja,toukkia,katkarapuja,etanoita ja matoja. Ruoat tulivat peltipurkissa, jotka avattiin samana päivänä kun Sauli saapui. Siilin ruokavaliohan on lähes täysin hyönteispainoitteinen ja netistä luettujen ohjeiden mukaan ruokavaliota pitäisi pitää vaihtelevana, ettei pikkuisesta tulisi nirsoa. Pari päivää menikin ihan kivasti ja Sauli söikin jokaista ruokalajia. Torstaina kuitenkin havaittiin ensimmäisissä purkeissa hometta ja samana yönä Sauli lopetti ötököiden syömisen. Olipas käynyt meille siiliorjille super moka. Ei voinut ymmärtää että avatut purkit pitäisi laittaa kylmään, tai vielä parempi: pakastaa, niin ruoka säilyisi pitkään. Nyt sitten kaikki paitsi elävät jauhomadot on pilaantuneet ja uudet tuotteet on tilattu. Kumpa virhe olisikin jäänyt meidän ongelmaksi vain, mutta eilen Saulin maha oli melko sekaisin ja kakka oli löysää. Olisikohan pikkuinen sittenkin mennyt syömään pahentuneita elintarvikkeita.
Hätävarana olemme antaneet Saulille kissan purkkiruokaa, mutta sitä ei saisi antaa paljoa sen rasvaisuuden takia. Toisena ruokavaihtoehtona ostimme eilen lihatiskiltä härän jauhelihaa, jonka paistoimme vedessä ja se tuntuu olevan Saulin mieleen.
Siis olemme kyllä yrittäneet antaa Saulille herne-maissi yhdistelmää, mutta poika meinaa olla sen verran kovis että ei nuo kasvikset mene alas. Samoin laktoositon raejuusto tuntuu liian nössöltä Saulille.
Toivottavasti ruokavalio olisi nyt kohdallaan ja uudet säilykkeet tulisi pian, että saataisiin Saulin masu pian kuntoon takaisin.
1215432.jpg
Sauli päikkäreillä <3