Nyt kun maaliskuun alussa loppuu kaapelissakin tv lähetykset ilman asianmukaista digiboksia, niin minäkin päätin  vaihtaa koko tv:ni. Vanha neliskulmainen Philips on tehnyt jo tehtävänsä, kuva on rakeinen ja heiluu, eikä takana ole kuin yksi scart paikka saatikaan sitten mistään hdmi liittimistä. Olenpas tässä nyt sitten säästellyt rahaa ja kaupanteon hetki lähenee. Netistä kun selailee eli kodinkone liikkeiden tv tarjontaa niin saa kyllä olla joku meedio, jos aikoo jotai PiP,Hdmi,realiaikanen resuluutio, full-hd tai hd-ready käsitteistä jotain ymmärtää. Onneksi sattuu olemaan työpaikka jossa on aikaa netissä surffailla ja YRITTÄÄ ottaa selvää käsitteistä, mutta ei... Ei niitä pysty normaali perus englannin lukenut ihminen käsittämään. Otapa sitten käteen joku TM lehti, missä on vertailussa yleisimmät valmistajat ja niiden kuva erot... MITKÄ EROT!!! kyllä lehti huomaa eroja sielä sun täällä, mutta kun laitetaan kahden tv:n kuvat vierekkäin niin ei ainakaan lehden sivuilta mitään eroja löydä. Pitäisikö kirjoittaa kaikki oudot sanat paperille ja mennä herra kodinkone myyjän eteen, että suomenna ##!!kele!

Kävin tuossa eilen sitten ihan konkreettisesti isossa G:llä alkavassa kodinkone liikkeessä kyselemässä yhdestä mielyttävästä tvstä että onko se hyvä ja onko parempaa yms... No siinä tyttöystävän kanssa palloiltiin valtavassa tv-meressä ja eiköhän ainut lähellä oleva myyjä ole varattu. Tämä ainoa myyjä yrittää kahden lapsen isälle kaupata jotai extra turva lisä hässäkkä vakuutusta. Sanoi vielä näin sille isälle "niin hyvin harva ymmärtää LCD tv:n tekniikkaa ja kuinka kalliiksi tulee kun vaikka pikkulapsi tökkii sormellaan ruutua ja tiputtaa tv:n"... Ketuttaa!!! Eikö tuollainenkin ole itsestään selvää että jos hommataan tv, mikä on niin kevyt, että lapsi pystyy sen tiputtamaan. Niin laitetaan se tv tarpeeksi korkealle. Ja mitä tuo G liike edes kauppaa tuollaisella lisä vakuutuksella? Kyllähän jokaisella järki ihmisellä on kotivakuutus, ja ainakin minun kotivakuutuksessa lukee että alle 1.5v vanhan tv:n vakuutus yhtiö korvaa jo se sattuu tippumaan tai kuljetuksessa särkymään. Oman vakuutusliikkeen omavastuu on vielä pienempi kuin kodinkone liike G:n lisä turva vakuutuksen hinta..

No viimein pääsin myyjän puheille ja kyselin mieleisestä tv:stä. Niin tottakai myyjä alkoi puhumaan samaa hepereaa mitä olin lukenut lehdistä jo kuukauden verran. Yritin tietenkin olla skarppina jä särmänä tilanteessa, mutta liikkeestä poistuttaessa en muistanut mitään mitä myyjä oli selittänyt. Löysin kyllä mieluisan tv:n G:liikkeestä, mutta tilaanpa kuitenkin sen tv:n netistä niin säästää selvää rahaa siinäkin... Pistää vaan mietityttään, että jos vaikka äitini menisi ostamaan digiboksia, niin kuinkahan paljon keltaista nestettä valuisi äitini silmästä liikkeestä poistuttaessa...